Header image  
ТАГИР АБДУЛЛ АЛЬ БУЛГАРИ  
  

 
 
 

 
 
Tagir Bulgary

EZO TÉR FÓRUM
2006. szeptember I. évf. 5. szám, 2006. október I. évf. 6. szám, 2006. november I. évf. 7. szám
Ezoterikus életmódmagazin

A BOLGÁR LÉLEKSEBÉSZ

És ne öltöztessétek az igazságot
Hazugsággal azért, hogy
Feltárjátok az igazságot, abban
Az időben, amikor ti azt jól tudjátok!
KORÁN: 2. szúra – Tehén

Tagir Abdull al Bulgary léleksebész, tisztánlátó, sorskorrektor, fülakupunktőr 1977 óta foglalkozik népi gyógymódokkal, gyógynövényterápiával, indiai jógával, keleti és nyugati masszázstechnikával, kínai és japán reflexológiával, manuális terápiával.
Mintegy húsz éve kezdett el extraszenszként dolgozni. Extraszensz érzékelésnek nevezzük az ember érzékszerveivel hagyományos módon nem érzékelhető, az úgynevezett küszöbinger alatti energiamennyiségek észlelését különleges testi, lelki vagy genetikai adottságok révén. Ennek érzékelési módjai közé tartozik például az auralátás is.
Tagir 1991-ben költözött Magyarországra, és 1997-től dolgozik itt szenzitív-energetikusként. Három könyve jelent meg, A gyógyító bioenergia titkai, A gyógyító energiahullámok titkai, valamint A sors korrekciója címen.
Tisztánlátóként érzékeli a hozzá forduló emberek energiaszintjét, látja a feldolgozatlan sérelmeket és az ezekhez tartozó pszichoszomatikus problémákat.
Mostantól az Édesvíz Kiadó József körúti könyvesboltjában tart rendszeresen fogadóórákat, és ad segítő tanácsokat a rászorulóknak. Az alábbi interjú ebből az alkalomból készült.

 1. Honnan érkezett, és pontosan mit fed nevében a „bolgár” jelző?
 2. Volgai bolgár származású vagyok, a mai Ukrajnából érkeztem. Kijevben születtem és tanultam, de tanulmányokat folytattam Kazanyban is, amelyet ma Tatarsztánnak neveznek – egykoron ez volt a Volgai Belső-Bulgária.
 3. Ezek szerint ez eredetet jelöl.
 4. Igen, és a népem rokon a magyarokkal, több mint ezer közös szavunk van. Például az Ön által viselt tyubityejkát (türkmén sapka) úgy hívják nálunk, hogy kálápus.
 5. A most folytatott tevékenységet tanulta valahol, vagy esetleg „családi örökség”?
 6. Sok mindent nagymamámtól örököltem, aki Baskíriából, Kelet-Bulgáriából származott és már a nevének is igen boszorkányos hangzása volt, úgy hívták, Bibi Zakija. A másik családon belüli örökség az anyai nagynéném révén adódik, aki még a Szovjetúnió idején Kijevben dolgozott a honvédségnél. Akkoriban ez a téma, az ezotéria a nagy nyilvánosság előtt tabunak számított. Az úgynevezett extraszensz képességekkel rendelkező személyeket foglalkoztatta ugyan a honvédség és a rendőrség, de a hétköznapi emberek számára ez tiltott területnek számított. A hetvenes években, amikor Amerikában a számítástechnika nagy fejlődésnek indult, nálunk ugyanez történt a kibernetikában. A titkos kódokat számítógépekkel keresték meg és törték fel. Mindenféle titkos információ elérhető volt a rakétákkal és az atomtengeralattjárókkal kapcsolatban. Sokféle út létezett, amelyekkel ezek az információk felderíthetőkké váltak, és a komputeres út mellett ott volt a telepatikus út is. Az én Fatima nagynéném egy ilyen csoportban tevékenykedett.
 7. Egy tíz évvel ezelőtt készített amerikai tévéfilm-sorozatban, a Pszichozsaruban, a főhős Samatha Waters FBI-pszichológus volt, aki látnoki, telepatikus képességekkel rendelkezett. Ha jól értem, az ön nagynénje KGB-profilerként működött?
 8. Igen, ezt a képességet alkalmazta az FBI és a KGB, sőt a NASA is. Hiszen az űrhajósoknál Edgar Mitchell a Holdra szállás idején telepatikus módon tartotta fenn a kapcsolatot a földi központtal. A szakemberek azt mondják, hogy az úgynevezett bioenergián alapuló gondolatátvitel a legbiztonságosabb – nem lehet például lehallgatni. Igaz, hogy néhány éve egy találkozásunkkor Farkas Bertalan azt mesélte nekem, hogy odafenn az űrben olyan különleges hatásoknak voltak kitéve, amelyek nagyon megbízhatatlanná tették az ilyesfajta képességek működését. Megbízhatatlanná, de nem lehetetlenné. A Föld sok országában már az általános iskolában tanítanak paratudományi alapismereteket, s a világban nincs olyan titkosszolgálat, amelynek ne lenne parapszichológiai és bioenergetikai részlege.
 9. Vegyük sorban az ön által megadott meghatározásokat: léleksebész, tisztánlátó, sorskorrektor, fülakupunktőr. Az utóbbit még könnyen leképezem magamnak, de mit jelent a többi meghatározás?
 10. A léleksebész kifejezést én találtam ki. Létezik egy törvény Magyarországon, amely szerint egészségügyi végzettség nélkül nem gyógyíthatsz. S mivel én nem szereztem orvosi diplomát, viszont foglalkozom a természetgyógyászattal, úgy gondoltam, hogy már a megnevezés is jelölje viszonylag pontosan azt, hogy milyen területen dolgozom. A sorskorrekció például (egyéb fizikai beavatkozásokkal) kihat a testi és szellemi együttesünkre. Hiszen egyiket sem mondhatom a másik nélkül valónak. Hiszem, hogy bizonyos technikákkal lehet hatásunk a jövőnkre nézve, bizonyos úton-módon magunk is meghatározhatjuk a bekövetkező dolgok mikéntjét. Azt mondhatjuk, hogy a születés pillanatában a sorsunk még tiszta, akár egy jól megírt program. A későbbiekben – különböző stresszek hatására – a születéskori fizikai védelemnél erősebbnek mutatkoznak a negatív élmények, amelyeket úgy neveztem el, hogy a psziché vírusai. Ezeket fontos törölni, hogy a káros történések ne következzenek be.
 11. Ezeket törölni nyilván csak a páciens közreműködésével lehet.
 12. Van néhány módszer, amelyek segítségével bármelyikünk tud a saját életére kiható változásokat eszközölni. Például, hogy a programozásnál maradjunk, egy gyakorlat segítségével ki lehet adni a „delete” parancsot, s ez sokszor törli a kódolt eseményt. Így, szavakban tudom, hogy mindez nagyon misztikusnak hangzik, de a gyakorlat már számtalan esetben igazolta az elképzelést. Természetesen előfordul, hogy minden igyekezetünk ellenére sem tudunk változtatni a dolgokon – ez a néha kideríthetetlen akadály kiszámíthatatlan sokszínűségével benne van a mindennapjainkban. Sokan csak azt észlelik, hogy nem működik a családi vagy üzleti életük, mintha folyamatosan jelen lenne valami gátló tényező. Az okot nem tudják, és hiába próbáltak tenni ellene így is, úgy is, a helyzetük nem javult. Akkor eljönnek hozzám egy úgynevezett sorsdiagnosztikára, s ha a körülmények kedvezőek, akkor sikerül előrelépnünk.
 13. Komolyán állítja, hogy ezeket a technikákat meg lehet tanulni könyvekből is? Nem kellenek hozzá emberfeletti képességek, csak pontosan követni kell a leírtakat?
 14. Ezt könyvből nehéz elsajátítani, ám nem lehetetlen.
 15. Az emberek csoportokra tagozódnak. Vannak, akik idegenkednek az ezoterikus világtól, s csak a hagyományos gyógyászatot fogadják el. Mi határozza meg, hogy valaki ezoterikus beállítottságú-e vagy sem?
 16. Isten úgy alakította, hogy van három nagy csoport: durván az emberiség egyharmada hisz a Létezőben, a másik harmada igen is, meg nem is, s az utolsó harmad egyenesen istentagadó. Így van ez valahogy az érzékenységünkkel is. A népesség egyharmada nagyon érzékeny, a középső mérsékelten az, s az utolsó harmada érzéketlen a világ nem-fizikai valóságával szemben. Ha mindannyian istenhívők lennénk, akkor a fejlődés nehezebben elképzelhető folyamattá lenne. Nagyon sok esetben a tagadás (nem feltétlenül a hit tagadása) vitte előre az emberiséget. Ugyanakkor, ha mindenki istentagadó lenne, akkor az egyfajta káoszhoz vezetne. Dél-Koreában például a hagyományos és a természetgyógyászat egymás mellett működik, és jól kiegészítik egymást. Az orvosi műszerek sokszor nem látják azokat a jelzéseket, amelyek közvetlenül a betegség okát jelölik. Ezért szükség van mindkét fajta diagnosztizálásra, s ezeket kielemezve, biztosabban választható meg a gyógyítása útja. Sarkalatosan úgy fogalmaznék: a hagyományos orvosa betegséget, a természetgyógyász az embert gyógyítja.
 17. A tevékenységéhez szükséges képességeket mikor, milyen körülmények között vette észre magán?
 18. Említettem, hogy nem tanult, iskolában szerzett tudásról van szó, hiszen végzettségem szerint régész-történész vagyok. Nagymamám és nagynéném hatására kezdtem el foglalkozni ezzel a mesterséggel, s amikor kiderültek egyéb képességeim is, akkor már tudtam, hogy érdemes „főállásban” is ezzel foglalkoznom. Rengeteget olvastam és jártam különböző előadásokra.
 19. Auralátó képessége is van?
 20. Igen, ez része az extraszenzitív érzékelésnek. Az aura nem más, mint tükrözés, az emberi test tükrözése.
 21. Jelenleg tehát ezt tekinti elsődleges hivatásának.
 22. Igen, 1986 óta, de azt megelőzően már tíz éve foglalkoztam jógával és akupresszúrával, kiemelten pedig az energiaáramlásokkal. Először főleg a rokonok körében alkalmaztam a „tudásomat”.
 23. Telefonon keresztül hogyan lehet diagnosztizálni?
 24. Ez csak első hallásra tűnik boszorkányságnak. Ha most beszélne valakiről, akkor is sikerülne megállapítanom egy-két lényeges dolgot az illetőről. Fénykép valójában nem is kell máshoz, mint hogy beazonosíthassam a személyét.
 25. A felsoroltak közül melyik tudását igénylik a leginkább?
 26. Sokan, sokféle problémával keresnek fel. Érdekes módon nagyon sokan úgy jönnek el hozzánk, hogy egy-egy betegségükkel szemben hosszú éveken keresztül eredménytelennek bizonyultak a hagyományos gyógyászat próbálkozásai, vagy annyira radikális megoldást ajánlottak, hogy attól megrémültek. Természetesen több összetevőnek kell kedvezően alakulnia ahhoz, hogy eredményeket érjünk el. Viszont számtalan visszajelzés mutatja, hogy sokszor igenis van „csodaszer”.
 27. Melyik volt a legemlékezetesebb esete?
 28. Talán a leukémiás beteg gyógyulása. Bár rajtam kívül csak a páciensem tudja, hogy ez mennyire nehéz feladat volt. Hosszú időbe és rengeteg energiába került.
 29. Ismer-e másokat, tanítókat, mestereket a saját területéről?
 30. Nagyon ritkán járok fesztiválokra, konferenciákra, mások előadásaira jóformán egyáltalán nem jutok el. Ezért a saját körömből alig ismerek valakit, aki ezzel a témával foglalkozna.
 31. S a régiek közül?
 32. Az elsők között említeném Aesculapot. Görög orvos volt, akit az i. e. 7. századtól istenként tiszteltek, úttörője volt a hipnotikus álomban végzett kezelésnek. A másik nagy alak Avicenna, más néven Abu Ali ibn Szína I. sz. 980-ban született a mai Afganisztán területén, s közel nyolcszáz éven keresztül mértékadó volt az orvostudományban. Michelangelo is nagyra tartotta, az ő mondása, hogy inkább tévedek Galenusszal és Avicennával, semhogy igazam legyen másokat támogatva. S végül a 18. század végéről egy ausztriai orvos, Anton Mesmer. Ő is foglalkozott olyan energetikai vizsgálatokkal, amelyek példamutatónak számítanak. Henri Bergson francia filozófus írta azt, hogy a valóság mágikus értelmezése óvta meg a primitív embereket attól a kétségbeeséstől, amit a természet erőinek kifürkészhetetlenségét látva elkerülhetetlenül rájuk tört. A mágikus gondolkodás az embert történelmének minden korszakában végigkísérte. Megjelenési formája azonban a kornak és az adott társadalmi szituációnak megfelelően változik. A 18. század mágikus gondolkodásának jeles meghatározója volt a mesmerizmus.
 33. Családja van?
 34. A feleségemmel már régóta nem élünk együtt, van két gyermeket, egy húsz és egy tizenhét éves. A fiam Budapesten tanul a Shakespeare Akadémián, a lányom pedig egy művészeti főiskolára jár Kecskemétre.
 35. Melyek azok a tanácsok, amelyeket az önhöz fordulóknak mindenképpen megemlít?
 36. Három ilyen tanácsom van: az első, tartani kell a böjtöt, a két nagyot, karácsonykor és húsvétkor, valamint a számtalan egyéb alkalmak böjtjét. Ez hús nélküliséget, tojás-, tej- és halmentes étkezést jelent. A téli és kora tavaszi legyengült szervezet számára szüneteltetni kell az állati fehérjék fogyasztását. A második tanács a rendszeres testedzés. Amíg a víz mozgásban van, addig friss marad, amikor megállapodik, akkor először leülepedi, mocsaras lesz, majd fertőzővé válik. A harmadik pedig az imádkozás, amelyet pár percben még a hitetleneknek is meg kell próbálniuk, lévén az imának nem feltétele az istenhit. A meditáció ima nélkül jószerivel semmit sem ér, fontos, hogy a meditációt végző kapcsolatba léphessen a kozmosszal. Ma, a 21. század elején olyan életet élünk, hogy egyre kevesebb fizikai munkát végzünk. A városi lét, a megnövekedett szellemi munkából, valamint a felgyorsult ritmusból adódó stresszhatások nem engedik kipihenni az embert. Az éjszakai alvás szerepe is megnőtt, de nem tudunk eleget pihenni, mert a gondok éjszaka, álmunkban is kísértenek. Ezért fontosak az állandó öt percek, amikor a meditatív ima segítségével kiűzzük magunkból a nyughatatlanságot. Nem könnyű feladat, nagyfokú koncentrációt igényel.
 37. Mit ért egészen pontosan meditatív imádkozáson?
 38. Ember és kozmosz kapcsolatát. Az ima nélküli meditáció nem teremt kapcsolatot a kozmosszal. Sokféle út és technika létezik. Ilyen volt a jóga is, de a Schulz-féle, úgynevezett nyugati autogén tréning már kifelejtette a gyakorlatból az imádkozást.
 39. Mi lehet az oka annak, hogy ezt a fajta tudásunkat, a mindenkiben létező érzékenységet elhanyagoltuk?
 40. Európában ennek a vallás volt az oka. A kereszténység, amely egyfajta konkurenciának tartotta a különleges emberi képességeken alapuló tudományt. Istenben hinni, ez egy dolog, a vallás már politika. Jézus korában a szenzitív tudást még felhasználták ember és Isten kapcsolatának megteremtésében. Miután a kereszténység államvallássá lett, ezeket a funkciókat hivatásos papok töltötték be, s ha az egyszerű halandó nem hozzájuk ment, hanem a „csodatévőkhöz”, akkor az egyház jelentős bevételtől esett el. Nem folyt be pénz újabb templomokra.
 41. Mi a véleménye a dán Mohamed-karikatúra botrányról?
 42. Hogy legalább annyira elítélendő, mint a válaszként meghirdetett iráni holokauszt-karikatúrasorozat. Mindkettővel sok millió hívő és nem hívő embert bántottak meg teljesen feleslegesen.
 43. Milyen szerepet játszik életében a vallás?
 44. Az élet feladat a pszichés energiák fejlesztése. A jó és rossz energiák egyaránt részei a kozmosz teljességének. Ha nincs agresszió, akkor túl komfortossá leszünk, és megszűnünk fejlődni. Ugyanakkor béke és szeretet nélkül eluralkodik rajtunk a rossz elfogadása. Miért kell fejlődni, és miben áll maga a fejlődés? Aki hisz Istenben, azt mondja, hogy Ő egyenlő a fejlődéssel. Én azt állítom, hogy a halál után megszűnik, semmivé lesz az elme, az agy tudása, de örökkön él az energia.

 

/Tagir az Édesvíz Könyvesboltban tart fogadóórákat: 1085 Budapest, József krt. 26. Bővebb információ és bejelentkezés: 06/1/266-3778/


 

 
FOTO&CIKKEK